Home > Informatie > Zelf inbouwrolluiken monteren

Wilt u geld besparen dan kunt u de rolluiken zelf monteren op onze site staan diverse handleidingen zodat rolluiken monteren een fluitje van een cent is.

Klik hier om naar de brochure pagina te gaan

Hoe kun je inbouwrolluiken monteren?

Er zijn 2 manieren om inbouwrolluiken te bevestigen:

  • Op het kozijn.
  • Langs het kozijn.

Op het kozijn.

Op het kozijn houdt in dat de geleiders vlak op het kozijn worden gemonteerd. Wat wij altijd aanraden is de kozijnmaat te nemen en daar 5mm van af te tellen. De reden hiervoor is dat een muur nooit recht is en de breedte maat over de hele hoogte moet passen.

Waar dient u op te letten bij montage op het kozijn?

  • De geleiders zijn 60mm breed, de breedte van de steil waar de geleider op gemonteerd moet worden moet dus ook minimaal 60mm breed zijn.
  • Er mag niet meer dan 20mm uitsteken uit het kozijn, zoals bijvoorbeeld scharnieren. Het panser moet in een rechte lijn naar beneden lopen.

Langs het kozijn.

Langs het kozijn houdt in dat de geleiders vlak langs het kozijn worden gemonteerd. Wat wij altijd aanraden is de kozijnmaat te nemen en daar 115mm bij op te tellen. De reden hiervoor is dat de geleiders dan aan iedere zijde 2mm over het kozijn lopen. Hierdoor is er minimale overgang tussen kozijn en geleider en sluiten deze altijd strak op elkaar aan.

Het plaatsen van inbouwrolluiken langs het kozijn is meestal alleen uit te voeren tijdens de bouw of tijdens de verbouwing van uw pand. Voorbereiding die u dient te treffen is dat u aan de zijkant van uw kozijn 2 balken schroeft waarop de geleiders geschroefd kunnen worden. Tussen de balk en de geleiders kunt u vervolgens DPC (waterkering folie) plaatsen.

Waar dient u op te letten bij montage langs het kozijn?

  • Er mag niet meer dan 20mm uitsteken uit het kozijn, zoals bijvoorbeeld scharnieren. Het panser moet in een rechte lijn naar beneden lopen.
  • Geleiders worden tijdens de bouw in de spouw gemonteerd.

Hieronder vindt u onze montagevideo's

Rolluik monteren op de muur
Aansluiten bandopwinder
Aansluiten bandopwinder met slinger
Hoe sluit u een koordopwinder aan?
Draaischakelaar aansluiten op elektrische zonwering
Somfy Smoove Uno aansluiten op elektrische zonwering
Somfy Smoove Duo aansluiten op elektrische zonwering
Instellen afstandsbediening
Afstellen van een huismerkmotor met stelstiften
Op zoek naar (inbouw)rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.inbouwrolluiken.com
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden